31-07-12

Maandag 30 juli 2012

 

Blijkbaar klopt mijn theorie niet dat je je klok kan gelijk stellen met de nachtelijke geluiden…. deze nacht kregen we vrijwel geheel de nacht iets te horen, het enige wat klopt is 6uur40 dat de volumeknop op maximum wordt gedraaid.  Vermoedelijk komt het omdat het deze nacht niet heeft geregend.  We hebben afgesproken met Charles om te vertrekken om 8uur30 en klokslag 8uur30 na een stevig ontbijt te hebben genoten, vertrekt ons busje.

 

Langs onze hobbel, bobbel en kronkelweg komen we nog enkele vogels tegen waaronder de grote Hornbill en verschillende troepen bavianen.  Wat me opvalt is dat de bavianen hier in dit nationaal park meer schuw zijn dan deze die we andere keren tegenkwamen in het zuid-westen van Oeganda.

 

Rond 10uur30 bezoeken we op onze weg eerst de TOP OF THE MURCHINSON FALLS.  Indrukwekkend met welke kracht het water hier te keer gaat en we hebben geluk dat de zon schijnt omdat die in het opspattend water een mooie regenboog laat verschijnen.  We klauteren langs een (soms smal) padje naar boven om van een hogere uitkijkpost de Falls en de Nijl te bewonderen.  De Nijl start in Jinja aan het Victoriameer en voedt verschillend meren op zijn weg naar Egypte. Wij komen in de buurt van Lake Albert (met aan de overkant DR Congo).  Van het Victoriameer tot hier noemt de Nijl ‘Victoria Nile’ en van Lake Albert tot het volgende meer noemt deze ‘Albert Nile’.  Rond 11uur20 rijden we verder om tegen 12uur de veerpond te nemen over de Nijl naar ons volgende verblijf bij Paraa Lodge.

 

Tijdens onze oversteek komen we “Echte” Nijlpaarden tegen (Ah ja, want het is de Nijl die we hier oversteken…) 

 

Na het inchecken mogen we onmiddellijk de voetjes onder tafel steken en ons laten gaan bij een lopend buffet.  We matigen onze uitspatting omdat dit decadentie is voor onze maag na een anderhalve week basic-food.

 

Om 4uur vertrekken we voor onze avond “game drive” met als doel (voor mij toch) als eerste een giraf te zien.  Na een goed half uur is het BINGO!, aan onze linkerzijde spotten we onze eerste giraf en trekken vol enthousiasme onze eerste reeks foto’s.  De euforie zal eens zo groot worden als we een uurtje later te midden (op zo’n 3à4 meter van ons) van een kudde van wel 40à50 giraffen staan.  De olifanten komen we ook nog tegen op zo’n 10meter van ons.

 

Voldaan met een massa foto’s van ook nog een 3tal soorten antilopen keren we terug naar onze lodge en scheel van de honger mogen we om 8uur de voetjes onder tafel schuiven.  De kinderen verrassen ons met een gâteaux voor onze 23ste huwelijksverjaardag.

 

Omdat we nu terug internet hebben na 4 dagen internetloos sturen we enkele mailtjes om te laten weten hoe het met ons gaat

 

Slaap zacht

 

De commentaren zijn gesloten.