30-07-12

zaterdag 28 juli 2012

 

Vandaag trekken we verder naar Budongo Forest waar we gepland hebben om de chimpansees op te zoeken in het wild en ook een wandeling te maken op zoek naar verschillende vogelsoorten.

 

Om 9uur30 vertrekken we en nemen de weg tot in Masindi.  Hier houden we even halt om de auto vol te tanken omdat we vanaf hier geen tankstation meer tegen komen de komende 5 dagen als we in het natuurpark zitten.  We lopen al even langs enkele craft shops omdat we eens willen zien of we hier andere souveniers vinden dan in Kampala en omdat Liesbeth en Siem vroeger naar België terug keren en misschien in Kampala geen souveniers zullen kunnen kopen.  Buiten het feit dat de prijzen op de souveniers staan en het een beetje goedkoper is en we maar een klein beetje kunnen afbieden, zijn de souveniers grotendeels idem.

 

In Masindi slaan we af in de richting van “Muchinson Fall National Park”. Vanaf hier is de weg ‘pre historisch” met nog al wat putten in de weg en af en toe een kudde koeien en geiten die de weg versperren. Na een uurtje bereiken we de gate van het park en voldoen hier de nodige formaliteiten om 5 dagen in het park te mogen en kunnen verblijven.

 

Rond 1uur30 komen we aan bij de eco-lodge die we hebben gereserveerd.  We worden vergast met een glaasje passievruchtensap en een breedglimlachende receptionist die ons “most welcome” wenst.  

 

Na onze lunch nemen we even terug het busje om aan de ingang van het park (5min rijden) een “vrouwen project te bezoeken”.  We laten het busje binnen het park staan omdat we anders 50.000UgSH moeten betalen als we straks terug met ons busje binnen rijden en omdat het project op enkele 100m van de gate ligt.

 

Op de weg slagen we een weggetje in dat leidt naar een reeks lemen huisjes waar een 7 tal kindjes aan ’t spelen zijn.  We verblijden ze met een popje elk (dat we nog bij ons hadden) en nemen even de tijd om hier zeer mooie foto’s te nemen.

 

Het vrouwenproject was eigenlijk een hotelletje waar gasten in kleine hutjes slapen.  Wat ons vooral aantrok was de speciale soort vogels die omgekeerde nestjes maken.  Ze worden weaverbirds (forest weaver/ de gele, zwarte en bruine) genoemd omdat ze hun nest weven.  Dit hebben we kunnen zien omdat we er toch ongeveer een uur hebben gestaan om ze te observeren.

 

Op de terugweg naar de gate wijst onze 2de chauffeur een heel speciale bodemplant aan.  Het lijkt op een minivaren die zijn blaadjes sluit van zodra je die aanraakt.  Blijkbaar is het een vleesetende plant…  we zijn blij dat het voor kleine diertjes is en we geen gevaar lopen.

 

Om 8uur hebben we avondeten, het is een 3 gangenmenu.

 

Het is nu dag 2 zonder internet dus komt het dagboek en fotoboek later online.

 

Slaap zacht

 

Ps: Onze kamer is een houten chalet in het midden van het regenwoud met gaas in de ramen waardoor je de indruk hebt om buiten te slapen. Inslapen is zeer speciaal te midden van de regenwoudgeluiden.

 

Commentaren

We volgen met veel plezier de mooie reis vanuit Tremelo.

Succes en groeten.

Planet-eco

Gepost door: Koen Heylen | 01-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.