23-07-12

zaterdag 21 juli 2012

 

Om 8h45 staat Lawrence aan onze deur omdat we vandaag een bezoek gaan brengen aan het hoofdkwartier van de Banacaroly broeders (de broeders die de leiding hebben over onze school).

 

Wij dachten dat we een half uurtje moesten rijden…..   we zijn een paar uurtjes onder weg geweest langs de weg naar Massaka door tot een 20tal km van de Tanzaniaanse grens.

 

In Massaka houden we even halt om gereedschap en materiaal te kopen.  Aangekomen bij de broeders werden we hartelijk ontvangen in het bureau van de hoofdbroeder (Bother Superior).  Vervolgens krijgen we een rondleiding in hun “abdij…..”.  We bezoeken de “broeders-bejaarden-afdeling” (waaronder een broeder van 102jaar oud), we bezoeken een muzeum van de “witch-doctors” en een 4tal technische scholen.  In elk bureau mogen we het gastenboek tekenen…. Het waren een 6 tal boeken).  Vervolgens werden we vergast op een optreden van traditionele dans en muziek alsook kerkgezangen.  Op het einde na vele toespraken en dankwoorden kregen we elke een mooi cadeau met als hoogtepunt een geit……  (levende geit).  We hebben alvast Egypt AIR gevraagd om een extra stoel te hebben voor de terugvlucht.  ‘s middags hebben we de tafel mogen delen van de broeders en kregen we een traditionele maaltijd aangeboden (soep - matoké – rijst – irish patatoes……. ananas met watermeloen).

 

Om 4uur keren we terug naar Nkozi maar houden even halt bij het ouderlijk huis van onze vriend Lawrence.  Er werd hier ook verwacht dat we de tafel deelden en een lokaal biertje dronken maar hiervoor hebben we bedankt gezien het late uur en we voor zonsondergang wilden terug zijn in Nkozi.

 

Uitgeput hadden we geen zin om nog te koken en zijn we uit gaan eten….  (we hadden Carol vrij gegeven en waren “etens-loos”.   Uit-eten werd een “take-away-chiabatta” met ei en groentje die we gingen consumeren in de Pub met een lekker “Belleke”.

 

22uur voldaan in bedje

 

De commentaren zijn gesloten.