23-07-12

maandag 23 juli 2012

6uur en de haan kraait ons wakker omdat Liesbeth wil gaan lopen deze morgen.  (de haan zit in de GSM….  het geluid van de wekker dus) We moeten lopen op het grasveld in het dorp omdat ik (Stef) geen fiets heb kunnen bemachtigen om mee te volgen. (diegenen die hier vragen bij hebben; neen ik mag niet meer lopen omdat mijn knieën versleten zijn dus zou ik mee fietsen).  Om 8 uur genieten we van ons ontbijt (niet lopend maar functioneel basis ontbijt) omdat we om 9uur afspraak hebben op school met de lasser omdat hij een constructiefout heeft gemaakt in zijn zonnepanelenframes.  Wie zien we om 10 uur……  onze lasser. Geen nood we hebben ons kunnen toeleggen om de zonnepanelen te plaatsen  op het nieuwe gebouw (van 3 verdiepingen).  Deze kunnen we nog niet afwerken omdat dit gebouw aan de binnenkant nog moet bepleisterd worden. We gaan nog overleggen met de directeur Bro Herman om misschien enkele tijdelijke lokalen hier reeds te voorzien van een tijdelijk licht.  Ja, dit gebouw is nog niet klaar maar in de lokalen worden reeds lessen gegeven.  Terwijl Siem de plaatsing op het nieuwe gebouw voor zijn rekening neemt zal ik een kijkje nemen in de slaapzaal van de meisjes waar de lichten het al geruime tijd niet meer doen.  Er zou blijkbaar een elektricien aan gewerkt hebben.  Volgens de gebouwverantwoordelijke zijn de zonnepanelen stuk…… hier heb ik sterk mijn twijfels over, mijn vermoeden gaat naar de batterij die stuk is.  Een uurtje zoekwerk in de bedrading levert een eenvoudige conclusie op …..  alle lampen zijn gesprongen.  De batterij heeft wel een deel capaciteit verlopen maar zit toch nog op 50% dus zullen we ze nog even gebruiken.

Liesbeth en Mama (Hilde) leggen zich toe op de petekindjes vandaag.  In de voormiddag doen ze administratie en in de namiddag zullen er nog fotootjes genomen worden van de petekindjes die dezer dagen nog niet op de gevoelige plaat gingen.

Om 15uur beginnen Siem en ik aan het nieuwe gebouw om de zonnepanelen te plaatsen. Als we nog maar net op het dak zitten en alle gereedschap boven kregen vallen enkele stevige druppels regen. Die druppels groeien uit tot een heuse zondvloed die ons meer dan een uur hebben opgesloten in de inkomhal van het hoofdgebouw van onze school.   De kindjes die mee vluchtten in de inkomhal spelen voor ons muziek en dansen om de tijd te doden.

Deze avond beslissen we om thuis een belleke te drinken en terwijl iedereen een lekkere warme….(koude) douche neemt ga ik onze voorraad “bellekes” en frisdrank indoen.  Een flesje Waragi zal ons een opwarmer geven voor de maaltijd.

Hopelijk zal het morgen droog blijven want het is nu 19u30 en we krijgen nog regelmatig regenbuien.  Rond 5uur verwachten we onze Bram die zal aankomen in het huisje met Charles onze trouwe chauffeur.

Slaap wel voor straks.

ons fotoboek : http://www.mijnalbum.be/Album=HLI33KFS

De commentaren zijn gesloten.